foto

4 tips voor een perfect landelijk interieur

Eenvoud en rust in je woning? Dan is een landelijk interieur iets voor jou. Er zijn ondertussen heel wat mengvormen en verschillende interpretaties van de landelijke stijl. Maar de kernwaarden blijven. Met deze 4 tips creëer je het perfecte landelijke interieur.  

Eerst het slechte nieuws. Zoals bij elke stijl kan je ook aan een landelijk interieur blijven schaven. Dé handleiding bestaat niet. Gelukkig zijn er een paar vuistregels Met deze 4 tips kom je al een heel eind voor een landelijke stijl die rust geeft.

1. Kies een warm kleurenpallet

Kies aardekleuren als basis. Ga voor warme kleuren, bij voorkeur in een matte uitvoering. Liefhebber van wit? Vermijd spierwit, want dat geeft een steriele indruk. Crème of off-white is een betere keuze. Ook grijstinten of bruin lenen zich voor een landelijke stijl. Let wel op dat bruin niet oubollig oogt.

2. Ga voor natuurlijke materialen

In een landelijk interieur is hout niet weg te denken. Voor je vloer, je meubels of in je steunende structuren: hou het naturel of kies voor een laagje verf. Ruwe stenen tegels passen eveneens in het plaatje, net als leder, linnen en grof geweven stoffen. Zij geven een warme uitstraling en voelen erg comfortabel aan.

Als je woning er zich toe leent: kies voor eenhaardvuur. Het branden van hout geeft een gezellige warmte en laat je living in no time baden in een huiselijke gloed.

3. Voeg accessoires toe

Waar modern houdt van clean, vraagt landelijk om accessoires. Kies ze zorgvuldig uit. Een melkkrukje, houten ladder of een grote vaas met takken, potjes, kandelaars, kaders of planten. Ga voor accessoires in aarde- of grijstinten. Maar overdrijf niet, zodat de rust en eenvoud van je interieur niet verstoord wordt.

4. Voeg sierlijke vormen toe

Breng met mate sierlijke lijnen en vormen aan in je interieur. Je hoeft niet te zweren bij strakke en rechte vormen. Een ronde tafel of een elegante luster? Ze zullen zich zeker thuis voelen in je landelijke sfeer.

Vele vormen voor een landelijk interieur

De tijd dat landelijk stoffig en oubollig moest zijn, is voorbij. Het mengen van stijlenis dik oké. Tegenwoordig combineer je ook een modern en zelfs kitscherigkantje met landelijke eenvoud.

  • Modern cottage

Kies voor strakke meubels in massief hout, zoals teak of eik. De kleuren van je wanden, decoratie en meubels liggen best in dezelfde lijn.

  • Warm landelijk

Je gaat voor lichte kleuren zoals pastel, (gebroken) wit en lichte aardetinten. Decoratie uit natuurlijke materialen – riet, jute, linnen, hout of wol – maken je warme, landelijke look af.

  • Cottage kitsch

Ja, een landelijk interieur mag een beetje kitsch zijn. Laat je daarvoor helemaal gaan met je decoratie. Prullaria in de vorm van oude reclameborden, antiek servies of nostalgische foto’s zijn hier de perfecte aanvulling.Deel dit artikel

Archief