foto

Modern of vintage? Kies de perfecte look voor je woning.

Primitieve kleuren en strakke, rechte vormen? Of een flashback naar de jaren 60, 70 of 80? Modern en vintage lijken twee interieuruitersten. Hoe kies je jouw woonstijl? We zetten je graag op weg.

De keuze voor je interieur begint bij je persoonlijkheid. Hou je van structuur? Dan slaat de balans al snel over naar modern. Snuister je graag rond op rommelmarktjes op zoek naar oude spullen? Dan ben je een vintage m/v.

Interieur met een verhaal

De keuze voor vintage is er een voor een interieur vol geschiedenis. Echte vintage spullen hebben al een heel leven achter de rug. Het zoeken naar verhalen in tweedehands meubelen of interieuraccessoires is telkens weer een avontuur. Tegenwoordig worden er ook nieuwe ‘vintage’ spullen gemaakt. Beslis je daarvoor te gaan? Kies dan zaken met een tijdloze look.

Vintage biedt ook ruimte voor een speels accent. Kies bijvoorbeeld kleurrijk bloemetjesbehang. Het mag wat opvallen.

Harmonieus evenwicht

Thuis komen in een modern interieur geeft meteen een gevoel van rust. Meubelen, kleuren en verlichting zijn minimalistisch en in harmonie. Je gaat voor een open gevoel door het aantal meubelstukken te beperken. ‘Less is more’ geldt ook hier.

Natuurlijke materialen zoals leder, riet of hout dragen bij tot het zen-gevoel. Kies naast modern wit voor organische tinten: beige, groen en bruin.

Modern vintage of vintage modern?

Nog steeds moeilijkheden om te kiezen? Goed nieuws: je hoeft niet per se voor het ene of voor het andere te gaan. Modern en vintage laten zich combineren in je interieur, als je enkele vuistregels in gedachten houdt.

  • Zorg voor de juiste balans
  • Heb oog voor kleurgebruik
  • Volg het principe ‘less is more’

In een modern interieur zorgen vintage spullen voor een warme sfeer. In een vintage interieur brengen moderne accenten meer structuur.

Kies je hoofdstijl

Zelfs als je beide stijlen combineert, zal je moeten bepalen welke de hoofdtoon wordt. Ga je voor een modern interieur met vintage accenten? Of toch liever een vintage stijl met moderne elementen? Door een stijl te kiezen en aan te vullen met een andere touch blijft je interieur in balans.

Bij het kiezen van spulletjes is het kleurenpalet belangrijk. Zorg dat de kleuren goed matchen. En onthou vooral: less is more. Kies liever enkele mooie, leuke accenten uit dan je interieur vol te zetten met als resultaat een chaotisch allegaartje.

Meer inspiratie nodig voor je interieur. Bekijk onze interieurtrends voor 2018 en ga zelf aan de slag.Deel dit artikel

Archief