foto

Waar is het goedkoopste om te wonen?

Een woning kopen? Of op zoek naar een huis of een appartement? Ga eens kijken in Ronse. Daar was vastgoed vorig jaar het goedkoopst. Ook in Limburg kon je koopjes doen. Lees snel verder voor deze en meer interessante weetjes over woningprijzen.

Een eigen huis, een plek onder de zon. Maar waar je precies gaat wonen onder die zon, heeft een grote invloed op je portemonnee. Tussen gewesten, provincies en zelfs gemeentes zitten grote prijsverschillen als je een koopwoning zoekt. Waar je met je budget in de ene gemeente een ruime alleenstaande woning koopt, is het in een andere gemeente zoeken naar een deftig appartement.

Een woonhuis kopen

Het goedkoopste huis vind je in Ronse. Een gewoon woonhuis kostte er vorig jaar gemiddeld 140.608 euro. Ter vergelijking: over heel Vlaanderen moest je gemiddeld 233.382 euro neertellen voor een huis. Kijk je op provincieniveau, dan komt Limburg als goedkoopste woonplaats uit de bus. In Wallonië zoek je best in Henegouwen.

Een appartement kopen

Op zoek naar een appartement? Daar vind je de beste prijzen in de provincie Limburg. In Wallonië ga je best op zoektocht in Henegouwen.

Een villa kopen

Voor een villa tenslotte is Limburg wederom de goedkoopste optie. Gemiddeld gezien betaal je er het minst voor een villa. Ga je in Wallonië op zoek, dan kijk je het best in Luik.

Andere factoren voor je keuze

De locatie bepaalt dus in grote mate de prijs van je woning. Maar we weten natuurlijk ook dat de prijs niet de enige bepalende factor is voor waar je gaat wonen. Wil je in de stad of op het platteland een woning kopen? Blijf je dicht bij je familie of in de buurt van je werk?

Minstens even belangrijk is het dus een goede lening te bekomen en veelvoorkomende valkuilen te vermijden als je een huis of appartement koopt.Deel dit artikel

Archief