foto

Versla de verveling: 4 activiteiten voor kinderen bij regenweer

Regen en kou. Altijd een uitdaging om de kinderen bezig te houden binnenshuis op een druilerige dag. Met deze 4 k’s zullen ze de regen snel vergeten. Pret voor samen of alleen.

Soms lijkt het niet zo, maar de mogelijkheden om de kinderen thuis te entertainen zijn eindeloos. Enkele aanraders schuilen alvast achter deze 4 k’s: koken, knusjes, knutselen en kinderpret.

1. Kookpret voor jong en oud

Samen cupcakes bakken of soep maken. Pret verzekerd! Het daarna samen opsmullen is uiteraard een mooie bonus. Trek het idee nog verder door: waarom niet papa’s lievelingsgerecht maken als verrassing? Of taart bakken en oma en opa uitnodigen voor een koffieklets? Hier vind je alvast enkele leuke recepten.

Hou je het liever simpel? Organiseer een picknick in huis. Een groot deken in het midden van de woonkamer, een gevuld picknickmandje en een grote fles frisdrank. Alle ingrediënten voor een geslaagde maaltijd.

  • Maak cupcakes
  • Maak je eigen soep
  • Organiseer een indoor picknick

2. Knusse familiemomenten

Rotweer is een goed excuus om knus bij elkaar te kruipen. Samen onder een groot deken in de zetel en een voorraad films en chips. Voorleesnamiddag rond het haardvuur. Liedjes zingen, met of zonder gitaar of blokfluit. En als de stoom even van de ketel moet: een explosief kussengevecht werkt altijd.

3. Knutselen met napret

Creatief bezig zijn is plezant en goed voor de ontwikkeling. Leg een groot blad op de grond en laat je kinderen verven. Maak sokpoppen of papieren figuurtjes op stokken. Of haal de oude kartondozen boven. Die worden in een mum van tijd een auto, ruimteschip of een kasteel.

  • Maak sokpoppen
  • Knutsel met dozen
  • Maak een schilderij

Ook na het knutselen beleeft je kroost nog uren plezier met hun nieuwe figuurtjes en decorstukken. En daarvoor hebben ze echt geen poppenkast nodig.

4. Kinderen onder elkaar

Laat broers en zussen samen spelen of nodig een vriendje of vriendinnetje uit. De kids kunnen zich amuseren en mama of papa heeft even tijd voor iets anders. Een fort bouwen in huis bijvoorbeeld. Of een optreden/toneeltje/modeshow voorbereiden. Aan het einde van de dag geniet je zo nog van een gratis voorstelling ook. Het klassieke verstoppertje kan uiteraard ook in huis gespeeld worden.

Toch een activiteit buitenshuis?

Regenweer of koude hoeven niet te betekenen dat je met de kinderen thuis blijft. Zwemmen, de cinema, bowling,… Genoeg indooractiviteiten te beleven in de buurt. Of duffel hen lekker in, diep die regenjas en rubberlaarzen op en laat ze even spelen in de regen. Weinig leuker als kind dan springen in de plassen, toch?

  • Zwemmen
  • Cinema
  • Bowling


Deel dit artikel

Archief